Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Jau baigiasi trečia ugdymo nuotoliniu būdu savaitė. Tyliai sau dirbome, dabar jau atėjo laikas pasidalinti ir su likusia bendruomenės dalimi.

Mokykloje ugdomi 132 ugdytiniai. Aktyviai dalyvauja 112 šeimų. Visiškai nuotoliniame ugdyme nedalyvauja 8 vaikų šeimos.

Ugdymo planavimas, bendradarbiavimas su tėvais, administracija, atgalinio ryšio iš šeimų talpinimas ir vaikų vertinimas vyksta elektroniniame dienyne „MūsųDarželis.lt“.  Kaip pagalbinės priemonės naudojami ir kiti būdai.

6 ikimokyklinio ugdymo grupės turi susikūrusios uždaras grupes FB socialiniame tinkle, 1 ikimokyklinio ugdymo grupė susikūrė grupės elektroninį paštą. Priešmokyklinio ugdymo grupė bendravimui su tėveliais ir vaikais naudoja Messenger programą.

Nenutraukia darbo ir pagalbos specialistai, kūno kultūros ir  meninio ugdymo mokytojai. Pagalbos specialistai veda individualius online užsiėmimus. Kūno kultūros ir meninio ugdymo mokytojai taip pat parengia užduotis vaikams. Mokytojų tarpusavio bendravimui sukurta uždara Fb grupė ir uždara Messenger grupė.

Planuodami ugdomąsias veiklas namuose, stengiamės, kad jos būtų įgyvendinamos namuose, nenuobodžios, įvairiapusės ir patrauklios vaikams. Mokytojos pateikia idėjų vaikams eksperimentams, gamtos stebėjimui, įvairių technikų rankų darbams, įvairių sporto ir muzikinių užduočių ar tiesiog padėti tėveliams namuose. Normuojame užduotis ir jų atlikimo laiką, kad vaikai nepervargtų, o tėveliai atrastų laiko joms atlikti.

Norime pasidžiaugti šeimų aktyvumu ir nuoširdžiu bendravimu. Mamos ir kiti šeimos nariai aktyviai įsijungia į atžalų ugdymo procesą, kruopščiai atlieka užduotis ir noriai dalinasi su grupės mokytojomis. Mes suprantame, kad šeimoms dabar nelengva, tėveliams tenka patiems dirbti ir nuotoliniu būdu, ir ugdyti savo vaikučius. Todėl nuoširdžiai džiaugiamės ir dėkojame už situacijos supratimą ir bendradarbiavimą.

Visi labai pasiilgome tiesioginio bendravimo – tiek mokytojai, tiek vaikai. Tikimės, kad karantinas greit baigsis ir vėl galėsime susitikti ir dirbti įprastomis sąlygomis.