Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Spūstelėjus šaltukui ir sulaukus daug sniego, sausio 20 dieną mokykloje-darželyje „Vyturėlis“ įvyko  respublikinis projektas „Ikimokyklinukų žiemos olimpiada 2021“. Olimpiados tikslas – tenkinti vaikų fizinio aktyvumo poreikį išbandant žiemos sporto šakas.

Šiemet, esant ekstremaliai situacijai Lietuvoje, buvo išlaikomas saugus atstumas, visi dalyviai atskiromis grupėmis buvo nukreipti į atskiras lauko erdves, kuriose buvo paruoštos įvairios žiemos sportinės rungtys ir užduotys. Vaikai kartu su mokytojomis žaidė ledo ritulį, leidosi nuo kalno ant plėvelės, su rogutėmis, čiuožynėmis, traukė virvę, dalyvavo „sniego gniūžčių“ mūšyje, čiuožė slidėmis ir mėtė į taikinį, vežė vienas kitą rogutėmis. Dalyviai rungtyniaudami, žaisdami, atliko įvairius judesius ir suprato, kaip saugiai reikia  elgtis žiemą.

 Vaikai savo patirtais įspūdžiais dalinosi su draugais, pedagogais. Vaikų mintys: Simonas – ,,Man patiko su slidėmis, kur reikia irtis ir mesti ledo kamuolius“; Deivilė – ,,Mėtyti kamuoliukus ir slysti”; Liepa –  ,,Labai patiko pas Daivą su lazdom žaisti“; Benas –  ,,Smagu buvo ten, kur su slidėmis važiuoti“.

Rungtys, žaidimai, užduotys visiems suteikė daug linksmų emocijų ir pasitenkinimo fizine veikla. Svarbiausia yra dalyvauti, o ne nugalėti.

Ačiū kolegėms už pagalbą ir šiltą, nuoširdų  bendradarbiavimą.

Ikimokyklinio ugdymo mokytoja Ovidija