Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Jau tapo tradicija  „Vyturėlyje“  žaisti šaškėmis. Šaškių žaidimo iniciatorė yra masažuotoja Daiva.  Ji jau ketvirtus metus kviečia vaikus  žaisti  savo grupėse su draugais, pedagogais,  išbandyti šaškių žaidimą  ir namuose su  šeimos nariais. Vieni vaikai   dar tik susipažįsta su šia sporto šaka, o kiti su draugais žaidžia pagal supaprastintas žaidimo taisykles, ugdosi pasitikėjimą savo gebėjimais, mokosi savarankiškai priimti sprendimus.

 Kasmet vasario mėnesį Daiva  organizuoja  Šaškių turnyrą, kurio tikslas  – populiarinti šaškių sportą  ikimokyklinio ir priešmokyklinio  amžiaus vaikų tarpe. Penktadienį į salę buvo pakviesti iš grupių geriausiai žaidžiantys vaikai. Čia jie  ugdėsi nuostatą draugiškai varžytis, mokėti ne tik laimėti, bet ir pralaimėti, nes turėjo progą pasivaržyti ne tik su bendraamžiais , bet ir su suaugusiais.

Visi dalyviai buvo apdovanoti prizais ir padėkomis.

Savo patirtais įspūdžiais dalinosi: Matėjus – „Aš ir mamą apžaidžiu, ir šachmatais žaidžiu.“

Algirdas – „Aš šaškėmis žaidžiu su seneliu“.

Martynas – „Man labai patiko didelė lenta ir didelės šaškės“.

Benas – „Aš laimėjau“.

Kovo 10 dieną per Microsoft Teams platformą nuotoliniu būdu šeši  žaidėjai atstovaus  mūsų mokyklą.  Jie susitiks su kitų rajono švietimo įstaigų ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus žaidėjais baigiamajame šaškių turnyre „Mes mokame žaisti šaškėmis“, kurį organizuoja lopšelis – darželis „Drugelis“.