Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Birželio 9 d. Biržų mokyklos darželio ,,Vyturėlis‘‘ rinktinė komanda – 15 vaikų iš ,,Spinduliukų“ ir ,,Gudručių“ grupių –  išvyko į Sodeliškio dvaro sodybą, kurioje vyko Biržų kūno kultūros ir sporto centro programos ,,Vaikų socialinis įtraukimas per sportinius užsiėmimus“ šventė.

Ši programa buvo vykdoma nuo  rugsėjo iki gegužės  mėnesio.  Vieną kartą per savaitę  priešmokyklinio amžiaus vaikų grupė (18 vaikų) dalyvaudavo vienos valandos sportinėse treniruotėse.

Šventėje rungtyniavo 5 komandos iš Biržų  miesto ikimokyklinių įstaigų. Visus šventės dalyvius pasitiko animatorė.  Po linksmų žaidimų ir šokių  prasidėjo sportinės rungtys. Jų buvo 5:  kamuolio metimas į tolį,  įveikiant kliūtis; kamuolio metimas į krepšį ir spyrimas į vartus;  sumo;  kliūčių ruožas; kamuoliuko metimas į taikinį,  žiedų metimas į vartus, golfo pradmenys.

Papietavę dalyviai aplankė sodybos gyvūnus, senovinių mašinų muziejų. Grįžusius atgal į sodybą vaikus pasitiko policijos pareigūnai ir jų draugas Amsis. Vaikai važinėjosi paspirtukais ir dviračiais.

Susumavus taškus, „Vyturėlio“  komanda užėmė I-ą  vietą. Dalyviams įteikti padėkos raštai, o komandai – taurė.

I – osios vietos laimėtojai grįžo į darželį truputį pavargę, bet laimingi.