Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Spalio 6-7 dienomis vyko RIUKKPA organizuojama respublikinė akcija ,,Mažoji mylia 2022“, skirta Kūno kultūros ir sporto dienai paminėti. Šioje akcijoje dalyvavo ir aktyvūs bei sportiškieji mažieji vyturėliai!

Spalio 6 dieną ,,Linksmučiai“, ,,Švelnučiai“, ,,Spinduliukai“ ir ,,Kodėlčiukai“ keliavo į rudeninių spalvų išmargintą A. Dauguviečio parką. Atsakingai besiruošdami mažosios mylios bėgimui, pirmiausia visi dalyvavo bendroje mankštoje. Jau gerai apšilusių dalyvių laukė ir rikiuotis kvietė ,,Mažosios mylios“ starto linija. O įveikti reikėjo nemažai, net 250 m atstumą. Visi bėgimo dalyviai, sėkmingai kirtę finišo liniją, buvo apdovanoti skatimaisiais prizais – vaisiais!

Spalio 7 dieną darželio stadione susirinko ,,Pumpurėliai“, ,,Gudručiai“ ir ,,Smalsučiai“. Čia visi kartu pasimankštino, po to žaidė judriuosius žaidimus ,,Saulutė ir lietutis“, ,,Supo katė balionėlį“. Galiausiai mažieji dalyviai taip pat bėgo ,,Mažąją mylią“: ,,Smalsučiai“ 120 m, o ,,Pumpurėliai“ ir ,,Gudručiai“ 60 m atsumą. Visi bėgimo dalyviai jėgas atgavo vaišindamiesi skaniausiais vitaminais – vaisiais!

Džiaugiamės, kad dalyvaudami akcijoje ,,Mažoji mylia 2022“, mažieji vyturėliai gamtoje ypač aktyviai, sveikai ir smagiai kartu leido laiką.