Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Spalio 10 – 14 dienomis ,,Vyturėlis“ sukosi ,,Rudens karuselės“ ritmu. Nuostabioje rudenėjančioje aplinkoje visi mažieji ir didieji vyturėliai įsitraukė į įvairias kūrybines ir aktyvias ,,Rudens karuselės“ veiklas. Jų metu ,,Smalsučiai“ ir ,,Pumpurėliai“ spaudė vaisių sultis, ,,Šnekučiai“ ir ,,Kodėlčiukai“ gamino vaisių salotas, ,,Švelnučiai“ kepė karštus sumuštinukus su bananais ir obuoliais, ,,Gudručiai“ kūrė vaisių mandalą, ,,Spinduliukai“ kepė obuolių pyragą, o ,,Linksmučiai“ ant iešmelių vėrė vaisius ir lėkštėje kūrė valgomą mozaiką. Vyriausius vyturėlius – priešmokyklinukus ,,Rudens karuselė“ nunešė net ir į R. Rinkevičiaus sodus!

Labai džiugu, kad ,,Rudens karuselė“ darželio kieme vaikams sukūrė ne tik moliūgų labirintą, bet ir nutiesė nuostabų rudeninį taką. Ačiū visiems ,,Vyturėlio“ bendruomenės nariams, kurie prisidėjo prie labirinto ir rudeninio tako kūrybos, atnešdami įvairiausių rudeninės gamtos dovanų: moliūgų, obuolių, lapų, kaštonų, gilių, uogų, gėlių žiedų ir pan. Šiuo, mūsų visų bendrom jėgom nutiestu, spalvotu rudeniniu taku į darželio kiemą atkeliavo ir labai smagi ir judri rudeninė šventė! Šios šventės metu vaikai iš pradžių turėjo įminti rudenines mįsles, o jau tada visų laukė po darželio kiemą išsibarsčiusios rudeninės stotelės, kurios vaikams siūlė skirtingas veiklas. Kiekvienas turėjo galimybę pabandyti piešti ir rašyti kitaip nei įprasta. Koks smagus atradimas, jog savo vardą galima rašyti ne tik pieštuku, o ir sudėlioti iš kaštonų, o piešti galima ne tik su dažais, bet ir su raudonskruosčiais burokėliais! ,,Rudens karuselė“ taip pat vaikams leido savo vikrumą ir jėgas išbandyti judriose ir aktyviose veiklose: ,,Surink obuolius“, ,,Moliūgų ridenimas“, ,,Bulvių sodinimas ir kasimas“, ,,Nunešk, bet nepamesk“, ,,Kiškio morkos“. Kiek daug juoko, azarto, pastangų, skanduočių ir džiaugsmo sklido iš šių judriųjų šventės stotelių!

Ačiū ,,Rudens karuselei“ už tai, kad ji taip smagiai visus vyturėlius įsuko į savo rudenines linksmybes ir leido mums visiems gėrėtis ir grožėtis šiuo ypatingu metų laiku!