Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Beveik visą kovo mėnesį „Vyturėlis“ gyveno šaškių ritmu. Grupėse iš lentynų buvo traukiamos šaškių lentos, prisimenamos šio žaidimo taisyklės, vyko intensyvios treniruotės. Baltai juodas šaškių virusas paplito net kai kurių vaikų namuose, jie šaškėmis žaisti skatino ir savo šeimos narius. Trijų vyriausių „Vyturėlio“ grupių vaikai žaisdami išsirinko po keturis geriausius žaidėjus, kurie buvo deleguoti į didijį renginį – šaškių turnyrą „Žaidžiame šaškėmis“!

Turnyras prasidėjo visiems dalyviams skirtu renginio organizatorių pasveikinimu ir garbingų svečių prisistaymu. Biržų šaškių klubo prezidentas Edmundas Čirbulėnas vaikams pateikė įdomių faktų bei papasakojo smagių istorijų apie šaškes ir žaidimą jomis, o ilgametis šaškių žaidėjas Audris Taučkėla vaikams pristatė savo asmeninę, šaškių turnyruose iškovotų apdovanojimų, kolekciją.

Organizatorėms pristačius turnyro taisykles, dalyviai sėdo prie šaškių lentomis išdėliotų stalų. Kiekvienas dalyvis, laimėjęs savo žaidimo partiją, keliavo į kitą etapą ir susitiko su vis nauju varžovu. Dalyviams, nuo kurių sėkmė nusisuko, liūdėti neteko. Jie patys gamino savo šaškių lentas ir gavo galimybę išbandyti diiiiideles lauko šaškes. Visi turnyro „Žaidžiame šaškėmis“ dalyviai buvo apdovanoti asmeninėmis padėkomis, medaliais ir valgomais prizias, o turnyro nugalėtojai gavo ir papildomą prizą – galimybę dalyvauti Biržų lopšelio-darželio „Drugelis“ organizuojamame šaškių turnyre „Mes mokame žaisti šaškėmis“.

Mažieji darželio vyturėliai savo azartišku žaidimu taip įkvėpė suaugusiuosius, kad dar tą pačią dieną, vaikų pietų miego metu, prie šaškių lentų sėdo ir „Vyturėlio“ administracijos darbuotojai, mokytojos, jų padėjėjos ir asistentės. Kaip smagu, kad ir suaugusieji mokosi iš vaikų ir su džiaugsmu perima vaikų rodomą pavyzdį!

Šaškių virusas „Vyturėlyje“ baigėsi nuotoliniu baigiamuoju Biržų lopšelio-darželio „Drugelis“ organizuotu šaškių turnyru „Mes mokame žaisti šaškėmis“. Visi šio turnyro dalyviai buvo apdovanoti medaliais, padėkomis ir pažinimo džiaugsmą skatinančiais prizais.