Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Šį pavasarį „Vyturėlio“ draugai, Biržų lopšelis-darželis „Genys“, organizavo respublikinį lietuvių liaudies, žaidimų ir šokių festivalį „Sėjau rūtą“. Šis jau penktą kartą vykęs ir tradiciniu tapęs festivalis, rengiamas siekiant paminėti Traptautinę šokio dieną. Šiais metais festivalyje dalyvavo ir 18 mokyklos-darželio „Vyturėlis“ priešmokyklinukų.

Balandžio 27 d. „Sėjau rūtą“ dalyviai, atsakingai paruošę organizatorių paskirtus namų darbus ir šventiškai pasipuošę tautiniais rūbais susirinko Biržų „Saulės“ gimnazijos salėje. Čia visus festivalio dalyvius, jų mokytojas ir svečius pasveikino gimnazistai, grodami įvairiais lietuvių liaudies instrumentais. Festivaliui įsibėgėjus, visi dalyviai smagiai trypė, šoko ir žaidė įvairius lietuvių liaudies ratelius bei žaidimus. Visa salė griaudėjo nuo skambančios muzikos, energingų šokių ir dalyvių skleidžiamos smagios nuotaikos. O matyti vienoje vietoje beveik pusantro šimto šokančių, taip gražiai pasipuošusių vaikų buvo didžiausias malonumas akims! Galiausiai, visi festivalio dalyviai, prisijugdami prie LRT iniciatyvos „Pridainuojam Lietuvą“, garsiai ir vieningai sudainavo dainos frazę „čiūto tūto“, taip išreikšdami palaikymą ir linkėdami sėkmės Lietuvos atstovei Monikai Linkytei „Eurovizijos“ dainų konkurse. Visi festivalio dalyviai buvo apdovanoti riestainiais ir organizatorių padėkomis.

Esame labai dėkingi festivalio „Sėjau rūtą“ oganizatoriams už ikimokyklinių įstaigų vaikų subūrimą ir kvietimą KARTU šokti ir žaisti nuotaikingus lietuvių liaudies šokius-žaidimus. Labai džiugu, kad dalyvavimas šiame festivalyje ne tik skatina vaikų saviraišką ir kūrybingumą, bet ir ugdo bei puoselėja lietuvių liaudies meno tradicijas, tautinį identitetą ir meilę gimtajam kraštui.