Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Jau keletą metų iš eilės mūsų darželis dalyvauja tradicinėje Europos judumo savaitėje, todėl ir šiais metais, rugsėjo 18-22 dienomis „Vyturėlis“ prisijungė prie didžiausios pasaulyje tvaraus judėjimo kampanijos. Šių metų tema – „Taupyti energiją“. Iniciatyvos šūkis – „Judėk laisviau“. Todėl mes visą savaitę stengėmės taupyti energiją ir judėti laisviau bei savo pavyzdžiu tai daryti skatinome ir kitus.

Visose grupėse vyko pokalbiai apie saugų eismą. „Vyturėlyje“ apsilankė policijos pareigūnės kartu su bičiuliu Amsiu, kuris visiems dar kartą priminė kaip reikia pereiti gatvę, taisyklingai segėti atšvaitą, ką reiškia kelio ženklai. Vyresniųjų grupių vaikai žaidė estafetę „Šviesoforas“. „Vyturėlio“ darbuotojai dalyvavo žygyje ,,Biržai vakarėjant…“.

Visą savaitę judėjome labai daug: vaikai vyko į išvykas, išbandė kelionę viešuoju transportu, darželio lauko erdvėse žaidė judriuosius žaidimus, estafetes, ėjo, bėgo, važiavo aplink darželį.

Judumo savaitę užbaigėme dalyvaudami akcijoje „Rieda ratai rateliukai“ (RIUKKP), skirtoje paminėti tarptautinę dieną be automobilio. Organizatoriai visus darbuotojus skatino tokią šiltą rudens dieną automobilius palikti namuose ir į darbą atvykti pėsčiomis ar dviračiais, o vaikus kvietė į darželį atvykti papuoštais dviračiais, paspirtukais, balansiniais dviratukais ar kitomis aplinkai draugiškomis priemonėmis.

Nors Europos judumo savaitė ir baigėsi, skatiname ir toliau kasdien stengtis taupyti energiją ir judėti laisviau. Juk mus vis dar lepina toks šiltas ir gražus ruduo!