Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Štai ir baigiasi dar vieni ugdymo metai, priešmokyklinio ugdymo programą baigia dar viena laida. Šiais metais į mokyklą išleidžiame „Šnekučių” priešmokyklinio ugdymo grupės vaikus.

Planus pakeitė ir nepaprastoji padėtis Lietuvoje. Neįprastos šiais metais ir vaikų išleistuvės – Šnekučiai išsiruošė į išleistuvių žygį „Ateik ir įveik 2020” A. Dauguviečio parke. Visi vaikai, susipažinę su žygio taisyklėmis ir gavę kontrolinę kortelę su žemėlapiu, iškeliavo ieškoti kontrolinių punktų. Kontroliniuose punktuose reikėjo atlikti užduotis ir pasižymėti. Tik atlikę visas užduotis, vaikai galėjo gauti priešmokyklinio ugdymo programos baigimo pažymėjimus, kuriuos įteikė mokyklos – darželio „Vyturėlis” direktorė. Užduotys buvo nelengvos – reikėjo atpažinti ir įvardinti žymius Biržų krašto objektus, orientuotis žemėlapyje, atrasti gamtos išdaigas miške, įveikti kliūtis, sudalyvauti loterijoje ir kt. Tačiau visi vaikai buvo atkaklūs, įveikė užduotis ir gavo priešmokyklinio ugdymo programos baigimo pažymėjimus. Žygio pabaigoje mokytojos su vaikais organizavo pikniką, dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi mokyklos organizuotos loterijos prizais.

Vaikų atsiliepmai: Neitui patiko voratinklis, Aronui – trinti loterijos bilietą ir atrasti skaičius iš kankorėžių.. Andrėjai, Austėjai, Jonui, Adrijanai, Tadui, Joriui, Giedrei patiko lipti ant kalno ir atrasti loterijos prizą pagal bilieto numerį. Emai patiko čiulpinukų gėlių pievelė. Adrijanai P. patiko eiti mišku ir atrasti kankorėžius su akytėm. Visiems patiko gauti priešmokyklinio ugdymo programos baigimo pažymėjimus.