Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Lapkričio 23  dieną „Vyturėlio sporto salėje vyko sporto renginys „Žaidžiame krepšinį“, kuris skirtas  tarptautiniam Norway Grant  projekto įgyvendinimui.

Mūsų mokyklos projekto dalyvių komanda ( 16 vaikų ) treniruojasi jau septynis mėnesius, todėl labai norėjo parodyti  išmoktus krepšinio žaidimo įgūdžius. Sportuodami 2 kartus savaitėje, treniruočių metu, dalyviai ugdosi socialinius ir motorinius įgūdžius, tobulėja fiziškai  ir geriau  pažįsta kiekvienas savo galimybes.

Tad  šįkart, susirinkusi komanda  atliko mankštą su krepšinio kamuoliais ir  pademonstravo puikius gebėjimus. Po to  įveikė 4 komandines užduotis: „Kamuolys ratu“ –  mėtė į krepšį iš įvairių krypčių ir padėčių. „Boulingkrepšis“ – rideno kamuolius ir bandė numušti  kuo daugiau kamuolių nuo žymeklių. „Kamuolio gaudymas ir varymas“- gaudė kamuolius  ir parsivarė kuo greičiau iki starto linijos. „Būk atidus“ užduotis pareikalavo ypatingo dėmesio sukaupimo, kur po signalo  dviem rankom nuo galvos išmetus kamuolį reikėjo bėgti gaudyti ne savo išmesto, o draugo numestą kamuolį ir jį parsivaryti .

Kaip visada, šventės įdomiausia dalis  būna žaidimai ir apdovanojimai . Medaliais ( draugų parvežti  iš Kaune vykusios šventės ) buvo apdovanoti visi, kurie jų neturėjo…  Įveikę iššūkius ir kupini gerų  įspūdžių bei emocijų,  projekto dalyviai su dovanomis išsiskirstė į savo grupes ir klasę.

Renginio akimirkos foto nuotraukose…..