Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Saulėtą gegužės 7 d. šeštadienio rytą  Biržų mokyklos-darželio “Vyturėlis” ugdytiniai Austėja, Liepa, Luknė, Anielius, Domantas, Taironas su tėveliais, mokytojomis Daiva ir Ovidija skubėjo į Panevėžyje vyksiantį projekto “Lietuvos mažųjų žaidynės 2022” III etapo festivalį.

Šiame festivalyje apsilankė ir projekto globėja Diana Nausėdienė, olimpinė čempionė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK)  prezidentė Daina Gudzinevičiūtė. Su vaikais bendravo ir užsiėmimus stebėjo olimpinės dviratininkės Simona Krupeckaitė ir Olivija Baleišytė.

Festivalyje dalyvavo 33 ikimokyklinių ugdymo įstaigų komandos. Kiekviena komanda sudaryta iš 3 mergaičių ir 3 berniukų, gimusių 2016 m. Šventės metu komandos buvo kviečiamos išbandyti jėgas sportinėse rungtyse, kuriose dalyviai bėgiojo, šuoliavo, laipiojo, treniravo pusiausvyrą ir žaidė skirtingus judesius lavinančius žaidimus. Visi dalyviai buvo paskelbti nugalėtojais, visiems vaikams ir pedagogams buvo įteikta taurė, medaliai ir atminimo dovanėlės. Ne tik vaikai bet ir jų tėveliai patyrė daug džiugių emocijų.

Mokytojos Daiva ir Ovidija