Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

„Kodėlčiukų“ grupės vaikai dalyvauja rajono ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų ilgalaikiame projekte „Pažinkime gimtąjį Biržų kraštą“.

Šio projekto tikslas – domėtis ir pažinti gimtąjį Biržų kraštą, taikant patyriminio ir STEAM ugdymo strategijas. ,,Kodėlčiukai” keliauja pėsčiomis arba važiuoja mokykliniu autobusiuku į vietas, kur galima pamatyti kuo daugiau ir įvairesnių tiltų. Ir ne tik pamatyti, bet juos nufotografuoti, suskaičiuoti ir išmatuoti, naudojant išmaniąsias technologijas.

Į Kirkilus vykome susipažinti su pontoniniais lieptais. Išsiaiškinome, kad pontoninis lieptas reiškia ,,plūduriuojantis”. Juos išmatavome žingsniais, išmaniuoju telefonu, apyranke.

Vaikai, keliaudami Kirkilų pažintiniu taku, apžiūrėjo „vabzdžių viešbutį“, „garsų gaudyklę“, užsuko į vaikų žaidimų aikštelę.

Sugrįžę į darželį vaikai dalinosi įspūdžiais, kas jiems labiausiai patiko. Nojui patiko tiltas po vandeniu, Mėtai – žaidimų aikštelė, Rugilei, Auksei – pontoninis lieptas, Militai – Kirkilų apžvalgos bokštas.

Mokytoja Sonata