Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Spalio 27 d. Biržų mokykloje-darželyje ,,Vyturėlis“ vyko RIUKKPA inicijuota akcija ,,Sportuojantis koridorius“, kurios pagrindinis tikslas yra skatinti vaikų fizinį aktyvumą neįprastoje erdvėje – koridoriuje.

Ši akcija prasidėjo rytine darželio bendruomenės narių mankšta ir estafetėmis, lavinančiomis lankstumą bei vikrumą. Fizinis aktyvumas dalyvėms suteikė energijos, praskaidrino nuotaiką ir nuteikė puikiai darbo dienai. Po mankštos visų dalyvių laukė organizatorių staigmena – sveikatą stiprinančios šaltalankių sultys su medumi!

Akciją pratęsė iš savo grupių į koridorius sugūžėję vaikai! Jiems darželio koridoriuose ir laiptinėse buvo paruoštos įvairiausios fizinės veiklos užduotys. Vaikai noriai stengėsi įveikti skirtingus kliūčių ruožus, atlikti gyvūnų judėjimą imituojančius pratimus, lipti laipiojimo siena ir t.t.

Netradicinė fizinio aktyvumo diena ,,Vyturėlio“ vaikams ir suaugusiems suteikė daug džiugių akimirkų, o organizatores paskatino darželio koridorius dažniau išnaudoti vaikų fiziniam ugdymui.