Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Vasario 20 – 24 dienomis „Vyturėlyje“ vyko kūrybinės raiškos savaitė „Pavasaris pragysta paukščių balsais“, skirta paukščių sugrįžimui ir Vyturio dienai paminėti. Visos savaitės metu buvo siekiama įprasminti vaikų gebėjimus per meninę – kūrybinę raišką ir svarbiausia, tęsti bei puoselėti mokyklos-darželio „Vyturėlis“ tradicijas.

Kiekviena šios savaitės diena vaikams dovanojo naujų žinių, įdomių veiklų, gerų patirčių ir daaaaaug smagaus laiko. Pirmosios, netikėtumo dienos, metu grupėse vyko pokalbiai apie grįžtančius paukščius, skambėjo paukščių balsai, aidėjo jų pamėgdžiojimai. Vaikai sulaukė ir netikėtos staigmenos – į grupes nuo paukštelių atkeliavo ir specialūs laiškai! Antrąją, žinių dieną, vaikams buvo organizuojami specialūs užsiėmimai STEAM studijoje. Trečioji, paukščių dirbtuvėlių diena, buvo skirta kūrybai: vaikai, naudodami įvairias medžiagas lipdė, klijavo, karpė, piešė paukštelius, kuriais puošė įvairias darželio erdves. Ketvirtoji diena kvietė visus mažuosius vyturėlius pajudėti, dalyvaujant „Judriųjų paukščiukų“ aktyvioje pramogoje. Galiausiai kūrybinę savaitę užbaigė viktorina „Paukščių turguje“. Į ją, pavirtę skirtingais paukštelių būriais ir nešini savo komandų plakatais, susirinko vyresnieji „Vyturėlio“ vaikai. Pelėdos, geniai, apuokai, zylutės ir žvirbliai atliko įvairias užduotis ir šokiais bei dainomis kvietė pavasarį ir grįžtančius paukščius!

Smagu, kad visos kūrybinės savaitės metu vaikai plėtojo savo meninius – kūrybinius gebėjimus, o atlikdami įvairias užduotis gilino ir tvirtino žinias apie Lietuvoje gyvenančius paukščius. Ačiū visiems organizatoriams ir dalyviams, „Vyturėlis“ su vyturio diena pasveikintas tikrai ypatingai!!!