Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Vasario 22 d. „Vyturėlyje“ vyko darželio pedagogių suorganizuota rajoninė viktorina „Su lietuvišku žodžiu mes keliaujame kartu“, skirta Lietuvių kalbos dienoms paminėti.

Viktorina buvo organizuojama siekiant ugdyti vaikų sakytinę kalbą, puoselėti meilę gimtajai kalbai, įtraukiant vaikus į aktyvią patirtinę, kūrybinę veiklą. Ypatingas dėmesys buvo skiriamas mūsų gimtajam miestui – Biržams! Viktorinoje dalyvavo keturios priešmokyklinukų komandos: „Kodėlčiukai“ ir „Spinduliukai“ iš mokyklos-darželio „Vyturėlis“, bei „Nykštukai“ ir „Pelėdžiukai“, atvykę iš lopšelio-darželio „Genys“.

Viktorina prasidėjo „Vyturėlio“ vaikų pasveikinimu – deklamuojamu eilėraščiu, o po to ir visų komandų prisistatymais. Susipažinę ir nusiteikę pademonstruoti visas savo žinas, dalyviai pradėjo draugišką žinių kovą. Kiekviena komanda atliko įvairias viktorinos užduotis: atsakinėjo į vaizdinius klausimus, dėliojo dėliones interaktyvioje lentoje, galvojo bei iš raidžių kortelių dėliojo įvairius lietuviškus žodžius, naudodamiesi dėžutėse rastai daiktais kūrė sakinius.

Kadangi su lietuvišku žodžiu keliauti visiems kartu sekėsi puikiai, tai visos viktorinoje dayvavusios komandos buvo apdovanotos prizais: knygelėmis, specialiai viktorinai pagamintais knygų skirtukais, padėkos diplomais ir saldžiomis dovanėlėmis. O galiausiai, siekiant sustiprinti draugystę, viktoriną užbaigė visų dalyvių kartu sudainuota daina apie mūsų mylimą Lietuvą.

Viktorinos „Su lietuvišku žodžiu mes keliaujame kartu“ dalyviai džiaugėsi ne tik įdomia ir įtraukiančia protų mūšio švente, bet ir naujais draugais, su kuriais galbūt dar teks susitikti rudenį, pradėjus lankyti mokyklą, kur su lietuvišku žodžiu kartu keliauti bus daug drąsiau ir smagiau!