Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Gegužės mėn. mokyklos-darželio „Vyturėlis“ lauko sporto aikštelėje vyko baigiamasis projekto „Futboliukas“ renginys. Jame dalyvavo vyresnieji penkių darželio grupių vaikai, lankantys futboliuko treniruotes.

Sporto šventės pradžią paskelbė skambiai nuaidėjęs visų dalyvių šūkis „Mes stiprūs futbole“! Po to kartu atlikus bendrą mankštą, dalyvių komandos pagal taisykles turėjo įveikti specialias užduotis su futbolo kamuoliais. Gerai apšilę ir pajutę sportinį azartą renginio dalyviai sužaidė keletą trumpų, bet labai atkaklių futbolo mačų. Kadangi tai buvo ne varžybos, o sporto karaliaus – futbolo šventė, tai organizatoriai renginio metu kūrė glaudų bendrumo jausmą ir stengėsi, kad vaikai patirtų kuo daugiau džiaugsmo futbolo aikštelėje. Todėl komandos buvo buriamos atsitiktine tvarka, o ne pagal darželio grupes. Tačiau vaikams tai sukėlė papildomų iššūkių – jiems reikėjo žaisti prieš savo grupės draugus bei per labai trumpą laiką susižaisti su naujais savo komandos nariais. Renginio pabaigoje visi šventės dalyviai buvo apdovanoti asmeniniais diplomais, ypatingais vienetiniais medaliais ir skatinamaisiais prizais.

Ypatingai džiugu, kad šventinę nuotaiką dar labiau sustiprino vaikų kartu su tėvais sukurti futbolo plakatai, kuriais buvo išpuošta fotbolo aikštelė ir žinoma, aistringas futbolo sirgalių palaikymas. Dėkojame FUTBOLIUKUI už įdomius ir labai aktyvius sporto metus!!!