Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Gegužės mėn. Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“ A. Dauguviečio parke surengė kasmetinį, jau tradicija tapusį, priešmokyklinio amžiaus vaikų orientavimosi sporto žygį „Ateik ir įveik – 2023“. Šie metai organizatoriams ypatingi – „Ateik ir įveik“ dar labiau paaugo ir pirmą kartą istorijoje tapo respublikiniu. Labai džiugu, kad prie renginio šeimininkų, „Vyturėlio“ priešmokyklinukų, prisijungė keturios komandos iš Biržų miesto lopšelių-darželių: „Ąžuoliukas“, „Drugelis“, „Genys“ ir „Rugelis“. Labai maloniai nustebino ir keturios Panevėžio ikimokyklinio ugdymo įstaigos – sulaukėme priešmokyklinukų iš lopšelių-darželių „Taika“, „Rūta“, „Vyturėlis“ ir „Gintarėlis“.

Orientavimosi sporto šventę sveikinimu atidarė „Vyturėlio“ direktorė Violeta Stancikienė. Sėkmės visiems linkėjo Biržų miesto švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Eugenijus Januševičius bei vyriausioji specialistė Gintutė Žagarienė. Siekiant, kad žygis vyktų saugiai, Biržų rajono policijos komisariato pareigūnė, kartu su ypatinguoju policijos šunimi Amsiu, visus dalyvius supažindino su saugumo taisyklėsims ir nurodė atsakingai jų laikytis.

Kiekviena komanda, prisistačiusi išskirtiniu, specialiai šiam žygiui paruoštu šūkiu, išsitraukė savo maršrutą, gavo žemėlapius ir išklausiusi paskutinius patarimus, pradėjo žygį. Įveikti visą atstumą – tai daug jėgų ir ištvermės reikalaujanti užduotis, tačiau dalyviams buvo ypač svarbu išlikti dėmesingiems ir einant pastebėti pasislėpusias gamtos išdaigas. Įveikdami beveik 4 km ilgio žygio trasą, dalyviai pamatė akmenyse pasislėpusį bičių lizdą, ant kalnelio gyvenantį didžiulį tinklą sumezgusį pušynėlio vorą, dar ką tik išsprogusio uosio šakose ramiai visus stebinčią pelėdžiukų šeimyną, miško aikštelėje tarp dviejų liaunų pušų lengvai plazdančių drugelių porą, mažųjų miškinukų apsuptą magišką trišakį medį pasivertusį didžiuoju miškiniu, pušų tankymėje į krūvą sulipusius išdykėlius kankorėžius, kuriuos pastebėti buvo galima tik pamačius jų nustebusias mažas akutes.

Visos žygyje dalyvavusios komandos, suradusios pasislėpusias gamtos išdaigas ir sėkmingai pasiekusios žygio finišą gavo renginio organizatorių padėkas. Pavėsinėje didžiuliuose puoduose garavo ir išalkusių žygeivių laukė ypatinga, jėgas atstatanti košė. Pagaliau ištiesus tiek daug žingsniukų nuėjusias kojas ir mėgaujantis ant laužo virta koše, visi dalinosi patirtais įspūdžiais, bendravo ir … jau planavo kitų metų žygį!

Džiaugiamės sėkmingu respublikiniu orientavimosi sporto žygiu „Ateik ir įveik – 2023“ ir esame labai dėkingi renginio partneriams: Respublikinės ikimokyklinių įstaigų kūno kultūros pedagogų asociacijai (RIUKKPA) bei Biržų rajono policijos komisariatui. Ypatingas padėkas skiriame ir visoms dešimčiai komandų, kurios atėjo ir įveikė. Didžiuojamės jumis visais, beveik 120-ia žygio dalyvių, kurie įveikdami visą orientavimosi sporto žygio trasą, pademonstravo savo ištvermę, pastabumą bei dalinosi puikia nuotaika! Iki pasimatymo kitąmet, šaunieji žygeiviai!