Biržų mokykla-darželis „Vyturėlis“

„Augame ateities kūrėjais!“

Gegužės mėn. Panevėžio lengvosios atletikos manieže vyko šių metų baigiamasis „Lietuvos mažųjų žaidynių“ festivalis. Kartu su 36-iomis Panevėžio regiono ikimokyklinėmis įstaigomis jame dalyvavo ir „Vyturėlio“ komanda, sudaryta iš trijų mergaičių ir trijų berniukų. Kiekvienas festivalio dalyvis gavo svarbų dokumentą – žaidynių pasą su net vienuolika skirtingų rungčių. Žaidynių pase šalia įprastų sporto šakų: krepšinio, teniso, lengvosios atletikos, tinklinio, ledo ritulio, plaukimo, regbio, golfo, buvo galima rasti ir netradicinių rungčių pavadinimų: masažas, fotosienelė, draugystės alėja. Visi festivalio dalyviai įveikę skirtingas, įvairių sporto šakų ypatybių turinčias estafetes bei užduotis ir savo pasuose gavę tai įrodančius įvertinimus, buvo apdovanoti spindinčiais medaliais. O visa „Vyturėlio“ komanda į darželį parvežė ir gražuolę taurę!

Festivalyje lankėsi ir ypatingas svečias – panevėžietis triatloninkas, Europos jaunimo čempionas Titas Pumputis, kuris išreiškė didžiulį susižavėjimą, matydamas tiek daug besišypsančių sportuojančių vaikų. Šios žaidynės – tai išties puiki galimybė vaikams patirti sporto džiaugsmą ne varžantis ar rungtyniaujant, o išbandant skirtingas sporto šakas per žaidimą.

Projekte „Lietuvos mažųjų žaidynėse“ dalyvauja 450 ikimokyklinio ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos arba daugiau nei 55 tūkst. darželinukų bei daugiau nei 900 pedagogų. Džiaugiamės ir didžiuojamės būdami tokios didžiulės sportuojančios bendruomenės dalimi!